Annons

Nordkväde - Demo Ett (9)

Band: Nordkväde
Titel: Demo Ett
Antal låtar: 2
År: 2018
Betyg: 9/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: http://www.nordkvade.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det går att göra black metal med nordisk touch på två väldigt olika sätt. Antingen går man all-in på det naturromantiska spåret och öser på med keyboards och akustiska passager eller så köttar man på och låter enbart lyriken minna om forna tider. Balansgången mellan mäktigt och töntigt blir, i mina öron, ofta ganska vansklig när det ska sjungas om runor och vidsträckta skogar. Det SKA då vara mer granskog och varg än blåsippa och domherre helt enkelt. Skaraborgarna i NORDKVÄDE ser tack och lov till att aldrig hamna på vackra blomsterängar i Medelpad.

Deras "Demo Ett" bjuder på blott två låtar men ger ändå en bra bild av vad bandet vill åstadkomma med sin musik. Det är ordentligt genomarbetat och inte på något sätt amatörmässigt. Musiken låter, precis som bandet själva tillstår, ganska typiskt nordisk, med vibbar från BATHORY och DARKTHRONE, men även tidiga DISSECTION i en del partier. Känslan är i slutänden mer rock n'll roll än "modern" black metal. Framför allt så känns inspelningen väldigt proffsig på alla sätt och vis och jag hoppas att det bara blir en demo från bandet. I en rättvis värld borde medlemmarna redan ha mängder av kontraktsförslag i sina inboxar. Personligen håller jag också tummarna för att dessa låtar snarast släpps i sjutumsformatet! Som demo betraktad är betyget snubblande nära tian.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.