Annons

The Generals - Singlestring Superstars (9)

Bra rock är svårt att spela. Det som ämnar vara attityd blir ofta lätt löjligt. Och det brukar höras på musiken när ett band vill vara tuffa men bara låter som ett coverband. THE GENERALS är inte ett sådant band. Här är rocken intakt, solid och stenhård. Jag blev faktiskt tvungen att titta en gång till på omslaget för att bekräfta att detta var en demo och inte en EP. Så fulländat och bra låter det. Efter den första lyssningsessionen trycker jag på repeat och höjer volymen ytterligare ett snäpp. Tur att man bor i ett eget hus. När volymkontrollen passerar 7 (av 11 naturligtvis) börjar rutorna skallra ordentligt och jag ligger knockad på golvet.

Det rör sig om skönt tung stonerinfluerad MOTÖRHEAD-rock här. Släng in lite hardcore och blanda upp det med en massa sentida CORROSION OF CONFORMITY så fattar ni vilken legering metallen har här. Den glänser. Det var länge sedan jag hörde en demo vara så fulländad. Vad dessa gossar skulle kunna åstadkomma i en riktig studio törs jag inte ens tänka på. Storverk antagligen"

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.