Annons

De' 'e mycke' nu

Ok, jag vet, jag är jävligt seg vad gäller att blogga. Sorry. Det är mycke’ nu. Ja, eller, det är faktiskt i princip alltid mycket. Jag har en stor svaghet. Jag kan inte säga nej. Jag kan vara upp till halsen upptagen med exempelvis inspelning, rep, dagliga ”husprojekt”, saker att skriva och så naturligtvis mitt ordinarie arbete. Dygnets 24 timmar (vilket oftast innefattar i alla fall 5-7 timmars sömn) är noga inplanerade. Eftersom det oftast enbart är kul saker, så känner jag ändå ingen press. Så kommer då någon och frågar om jag inte har lust att lägga något solo på ett par låtar. Trots att jag vet att jag egentligen inte har tid hör jag mig själv svara – ”Ja för fan!”. Dööööh! Nå, på något jävla sätt lyckas man få ihop det i alla fall. Visst, det är en del saker som blir lite lidande, exempelvis mitt recenserande. Det var dock ett antal år sedan jag fick någon som helst ekonomisk ersättning för att skriva en recension. Numera är det enbart ett exemplar av plattan som blir min ”lön”. Av just den anledningen känner jag inte heller någon press att jag ”måste” recensera det jag bara får till livs som nedladdningsbara mp3-filer. Streaming vägrar jag recensera eftersom jag vill dels ha vettigt ljud, men även lyssna i t.ex. bilen och min iPod. Nå, när jag för mig själv försökte summera vad jag för närvarande håller jag på med börjar man stilla undra om det står rätt till i skallen.

1. Jag håller på med en platta med italienske sångaren Chris Catena. Det var ett projekt som började med att jag skulle spela gitarr på några låtar. Sedan blev jag även tillfrågad att även skriva en låt (vilket nu är uppe i sex låtar), varefter jag kanske även kunde, eftersom jag nu hade skrivit låtarna, ta emot filerna från de andra gästmusikerna (Brian Tichy, Matt Starr, Tracii Guns, Rowan Robertson, Bumblefoot, Paul Shortino, Carmine Appice, Pat Travers etc) och nu sitter jag här som en sorts medproducent. På toppen av detta vill han släppa en 4-låtars EP innan jul, där jag kanske kunde spela något solo? Slutade med att jag lirar solo på en låt… och sedan komp + solo + även bas på de andra tre!!

2. Jag håller på med en platta ihop med en av mina gamla ”idoler”, Neil Merryweather, en musiker vars gamla sjuttiotalsplattor jag älskar (han har även lirat med och producerat Lita Ford, Heavy Cruiser, Mama Lion etc). Processen är lite intressant. Mestadels har det blivit att jag skriver en låt, enbart musik, skickar den till honom utan att presentera hur jag har tänkt mig sången. Han kommer upp med sångmelodier och texter och eventuellt stuvar han om i låten så att plötsligt har bryggan blivit en suverän refräng och min tilltänkta refräng blivit ett soloparti. Otroligt spännande och utvecklande. Ingen prestige från någon av oss och ännu ett bevis att det går att det går att komponera över gränserna. Vi är snart uppe i en färdig platta. Absolut inget jag kan säga nej till att göra.

3. Jag har även kommit in i mastringsvärlden (företrädelsevis vinyl) och gjorde nu bara för någon vecka sedan en ny singel med Magnolia och ett album med ryska Re-Stoned. Det kan man ju inte heller tacka nej till.

4. Vi håller på att skriva låtar till en ny platta med Grand Design så där måste man ju vara delaktig.

5. Vi är precis i slutprocessen med låtskrivandet för nya Overdrive-plattan, låtar demas och förbereds för inspelning, plus att vi samlar material för en kommande DVD som baseras på våra spelningar i Japan, men där vi dels rotar efter gammalt material plus att jag sitter på ljudfilerna från Japan, och som jag förbereder.

6. Jag blev tillfrågad av ett danska Thin Lizzy tribute-band att gästa med dem. Skitkul! Älskar Lizzy! Vi gjorde en riktigt bra spelning i Köpenhamn. Så… de frågade nu om jag ville bli mer permanent medlem/gäst. Kan man ju inte heller tacka nej till… första spelningen 7 januari med en timmes låtar att repa in.

7. Som glasyr på tårtan har några entusiaster i Karlshamns gamla rockförening Rockslaget föreslagit att det ska skrivas en bok om föreningen, på den tiden Sveriges största rockförening. Jag har ju skrivit en del, och gjort lite böcker, plus att jag ju var aktiv i föreningen… så inte kan man väl tacka nej till det!

Sedan har vi ju alla andra saker som att hantera merch för några av mina band och projekt, sälja/byta skivor och demos, göra skivomslag etc. Jo, och sedan är det ju även det lilla faktum att jag är husägare och har ett heltidsjobb! Ibland har folk sagt att jag ska passa mig så jag inte går i väggen. Mitt stående svar brukar vara – Det har jag inte tid med. Nä, nu hinner jag inte skriva mer. Måste ner i studion eftersom den eminente trummisen, Peter ”TrumPeter” Svensson har lagt trummor på ännu en av mina och Neils låtar! Ja, jävlar – livet är kul! Synd att dygnet inte har fler timmar bara!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.