Annons

Atomic Love Reactor - The Arrival (6)

Band: Atomic Love Reactor
Titel: The Arrival
År: 2016
Bolag: Tall Whites Records
Betyg: 6/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

ATOMIC LOVE REACTOR förvaltar det traditionella hårdrocksarvet på fullängdsdebuten ”The Arrival”. Här samsas blinkningar till band som DEEP PURPLE, WHITESNAKE och RAINBOW med progressiv rock och 80-talets glansdagar. Stundom minner värmlänningarnas mix om sentida SPIRITUAL BEGGARS och EUROPE utan att för den sakens skull kopiera någon av akterna. Fredrik Eriksson (DAYS OF ASHES) har en uttrycksfull röst som åtföljer musiken väl.

Varje enskilt spår rymmer någonting att gilla; ett gitarrsolo här, en klaviaturslinga där, det betyder emellertid inte att ”The Arrival” är en tiopoängare. Det mesta är förvisso bra, men lite för sällan mer än så. Undantag finns förstås, såsom inledande ”Kiss Of Life”, den lätt smetiga ”Mystery Of Souls” och ”A Poison Tree”. Men tretton låtar är åtminstone ett par för mycket, vilket boogieosande ”She´s On Fire” och ”Connection Failed” är exempel på. I den senare trampas det vatten ända fram till de sista tonerna då Eriksson äntligen tar i från tårna. Det är så dags då.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.