Annons

Örnen har landat

Jag vet, det har varit lite tyst från mig här på MC. Mellan varven sätter en ryggskada lite käppar i hjulen och jag måste ta saker och ting i ett lite lugnare tempo. Nu när killarna i Avatar släppt sin nya video till "The Eagle Has Landed" passar jag på att bjuda på den, den är egentligen ett litet mästerstycke i sig själv.

Avatar är tänkta att medverka i den kommande andra boken i Metal Munchers-serien, "The Second Coming", men det är något jag återkommer till längre fram.

Alla som har varit med vid en inspelning av en rockvideo vet att det är ändlösa tagningar, kanske 50 eller fler, som sedan klipps samman till en förhoppningsvis bra helhet. Avatar har tagit en helt annan väg med den nya videon. De har spelat in den i en enda tagning utan avbrott, något som kräver en hel del planering och stora doser talang från alla inblandade.

"The Eagle Has Landed" är hämtad från den kommande nya plattan "Feathers & Flesh" som släpps nu på fredag (13:e maj). Jag ser fram emot att få chansen att recensera den plattan på Den Rockande Kocken, men just nu tänker jag luta mig tillbaka och njuta av video en gång till.


Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.