Annons

Aeternus - A Darker Monument (7)

AETERNUS är här med sitt sjunde släpp sedan miniCD:n "Dark Sorcery" (1995, View Beyond Productions). Tidigare har man legat på Hammerheart Records, men nu har bolagsbyte genomförts, och det här är första skivan på Nocturnal Art. Till skillnad från många av sina landsmän så spelar man inte black metal, utan jag skulle själv vilja beskriva det som death metal. För det finns många death metalelement i den här musiken. AETERNUS släpp "Burning the Shroud" (2000, Hammerheart) och "Ascension of Terror" (2001, Hammerheart) är skivor jag verkligen gillar.

Hur låter då nya släppet "A Darker Monument"? Jodå, redan på första spåret "Sword Of the Earth" känner jag mig tillrätta. Det här är bra. Favoritspår kan hittas igen i öppningsspåret samt spår nummer fem, "Darkstorm". Men jag vet inte riktigt, det känns som att någonting saknas. Det känns lite tråkigt på sina ställen, och man önskar att det fanns lite mer variation på några spår i norrmännens annars härligt mörka och tunga death metal.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.