Annons

Thunderstone - Apocalypse Again (7)

Band: Thunderstone
Titel: Apocalypse Again
År: 2016
Bolag: AFM Records
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

“Apocalypse Again” är något av en comebackplatta för finska THUNDERSTONE. Det är den första skivan på 7 år från bandet och dessutom är originalsångaren Pasi Rantanen tillbaka. Rantanen sjöng på THUNDERSTONEs fyra första album, men lämnade 2007 och ersattes av svenske Rick Altzi (MASTERPLAN, AT VANCE, HERMAN FRANK) som sjöng på gruppens femte och senaste fullängdare “Dirt Metal” (2009). Men, som sagt, på nya “Apocalypse Again” är Pasi Rantanen åter bakom mikrofonen.

THUNDERSTONE är ett band med lite olika sidor. Dels spelar de power metal i stil med STRATOVARIUS och tidiga SONATA ARCTICA, men de har också en smörigare sida som för mina tankar till band som EUROPE och THE POODLES. Ofta ligger de någonstans däremellan. På “Apocalypse Again” är det väl just den där mittenfilen som dominerar. Det är mycket midtempo.

Mina favoritalbum med THUNDERSTONE är debuten “Thunderstone” (2002) och tredje skivan “Tools of Destruction” (2005). Dit når inte riktigt “Apocalypse Again”, men snabba dängorna “Veterans of the Apocalypse” och “Wounds” samt hittiga “The Path” visar att THUNDERSTONE fortfarande kan nå höga höjder. Det hade behövts fler såna låtar för ett högre betyg, men en klart bra platta är det här.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.