Annons

Hollow Illusion – Hollow Illusion (6)

Band: Hollow Illusion
Titel: Hollow Illusion
År: 2016
Bolag: Hollow Illusion Records
Betyg: 6/10

Recensent: Martin Wilhelmsson

Från vårt grannland i väst kommer HOLLOW ILLUSION. Norrmännen har släppt sin andra platta och det är hårdrock av det melodiösa, refrängorienterade slaget som det bjuds på. Soundmässigt bär plattan musikaliskt släktskap med JUDAS PRIEST, BLACK SABBATH, DIO och THIN LIZZY.

Plattan inleds med det klassiska stycket ”Mercury Rising” för att glida in i ”God of Rock”, skivans tyngsta låt, som hade kunnat platsat på det svarta albumet med METALLICA. Resterande låtmaterial varierar mellan det melodiösa, nästan AOR-doftande slaget och tyngre diton med PRIEST och SABBATHs 80-tal som främsta referenser.

Överlag handlar det om en lättsmält hårdrocksplatta med refränger och melodier i fokus, med ett kompetent men krussidullbefriat framförande. Det bjuds kanske inte på någonting nyskapande, men det är å andra sidan inte meningen heller. Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt igen för att det ska vara bra musik.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.