Annons

Last In Line - Heavy Crown (6)

Band: Last In Line
Titel: Heavy Crown
År: 2016
Bolag: Frontiers
Betyg: 6/10

Recensent: Staffan Wallin

Maximal utdelning för det här projektet borde vara en skiva som låter som DIO gjorde under åttiotalets första hälft, men med en annan sångare.
De kvarlevande kollaboratörerna, (som nu sjunkit i antal från tre till två i och med Jimmy Bains död) från DIOs storhetsperiod vet att deras musikaliska arv väger tungt, vilket om inte annat framgår av titeln.

LAST IN LINE lägger ribban högt med inledande trilogin ”Devil In Me”, ”Martyr” och ”Starmaker”. Inledningen till ”Curse The Day” vittnar om att magin är intakt där ute någonstans och att LAST IN LINE har tillgång till den källan, om än inte på permanent basis. Det är egentligen bara refrängen till ”I Am Revolution” som inte håller måttet för habilt hantverk.
Men trots en snygg inledning håller det tyvärr inte hela vägen - i ärlighetens namn har det en tendens att bli lite segt.
Andrew Freeman är en skicklig sångare med en röst som passar musiken som handen i handsken. Det går dock inte att låta bli att tänka tanken hur det hela hade låtit med Dio bakom mikrofonen. Men vi slipper i alla fall texter som avhandlar regnbågar stup i kvarten – ett ämne som aldrig legat mig särskilt varmt om hjärtat.

Jag hoppas att LAST IN LINE inte väljer att lägga instrumenten på hyllan även om Jimmy Bains död naturligtvis lägger sordin på stämningen. Det hade varit intressant att se vart det här kan leda, med en turné i ryggen som fundament för ett nytt album.
För även om resultatet inte är fantastiskt så är det värdigt och fullt av potential. Men jag måste tillstå att jag hade förväntat mig mer.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.