Annons

Dyecrest - The Way of pain

Finska Dyecrest var ett av de vinnande banden i Young Metal Gods-tävlingen. För er som inte har en aning om vad jag pratar om kan jag berätta att YMG var en sorts talangjakt där unga osignade band med en medelålder på max 23 år och som spelar någon form av metal var välkomna att delta. Slutligen skulle tre band koras som vinnare. Priset var skivkontrakt med Noise och tid i studion hos Piet Sielck (Iron Savior). Övriga vinnare var för övrigt Persuader från Sverige och Beyond Surface från Tyskland. Har ingen aning om hur konkurrenskraftiga tävlingens övriga band var, men jag kan förstå varför Dyecrest vann. Det här är nämligen en debut som heter duga.

Vacklade länge mellan en sjua eller en åtta, men vid fjärde genomlyssningen bestämde jag mig. Detta ÄR en riktigt bra skiva och med tanke på att det är en debutskiva är resultatet än mer imponerande. Kanonlåtarna radas upp med "Into the void", "Made me believe" och "Until death do us part" som högsta toppar. Musiken skulle kanske kunna beskrivas som "tung, melodiös och semi-progressiv heavy metal med gothinfluenser". Det band som först dyker upp i mina tankar är Tad Morose, men jag associerar även till Sentenced och Memory Garden. Om du precis som jag har snöat in på Tad Morose nya skiva "Modus vivendi" borde du även kunna uppskatta "The Way of pain".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.