Annons

Night - Soldiers Of Time (7)

Band: Night
Titel: Soldiers Of Time
År: 2015
Bolag: Gaphals
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

På skiva nummer två visar Linköpingssönerna i NIGHT att de är en kraft att räkna med. Kvaliteter kunde skönjas på den charmiga men inte så fullödiga debuten. I och med ”Soldiers Of Time” har positionerna flyttats fram. Delvis tack vare Niels Nielsens (GHOST, DEAD SOUL) varma produktion som slipar bort de vassa kanter som omslöt debuten, utan att för den sakens skull göra uppföljaren för tillrättalagd. Men framför allt är det låtmaterialet som fått sig en rejäl uppryckning. Om ”Night” var fulla ställ från början till slut bjuder ”Soldiers Of Time” på en mer nyanserad och varierad anrättning. 

Att SAXON och JUDAS PRIEST är husgudar hos Linköpingssönerna råder det ingen tvekan om, men den här gången verkar även 70-talets hårda rock ha inspirerat. Detta har resulterat i ett innerligare gitarrljud, fler spännande arrangemang och betydligt vassare sång. Allt nydanande är dock inte av godo; halvakustiska ”Towards The Sky” har till exempel något ofärdigt över sig. Men förändringsbenägenheten måste ändå premieras, särskilt då den resulterat i två av årets låtar: ”Ride On” och ”Stars In The Sky”. Här samspelar uppbyggnad, sång och instrumentering på ett sätt som får kroppshåren att resa sig. 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.