Annons

Angra - Secret Garden (8)

Band: Angra
Titel: Secret Garden 
År: 2015
Bolag: earMusic
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

För många är namnet ANGRA nära förknippat med vokalisten Andre Matos. Detta trots att Matos hoppade av redan för 15 år sedan. Men så är det ju alltid när det kommer till originalmedlemmar och speciellt när det handlar om en så prominent låtskrivare och frontman. Personligen föll jag dock först för bandet när Edu Falaschi tog över micken på "Rebirth" (2001) och "Temple of Shadows" (2004) är mitt absoluta favoritalbum med ANGRA. Fram till nu det vill säga!

Nya "Secret Garden" är bandets första med nya vokalisten Fabio Lione (RHAPSODY/VISION DIVINE) och bara det i sig är en klar kvalitetshöjning. Falaschi var helt klart en bra sångare, men Lione är en storfavorit sedan länge och hans röst ger ytterligare en dimension till musiken. Musikaliskt är skivan också ett kliv framåt och fokuset ytterligare förflyttat i en progressiv riktning. Urläckra "Newborn Me" påminner mycket om DREAM THEATER med sina tvära kast och har en refräng som trollbinder. Även rakare power metal-dängor i stil med HELLOWEEN/STATOVARIUS som "Black Hearted Soul" och "Perfect Symmetry" sparkar ordentligt med arsle. Annars är det som sagt mer fokus på intrikata rytmer och taktbyten, med svallande svängningar från mjukt till hårt. Mäktiga balladen "Storm of Emotions" är riktigt smaskig och när Simone Simons dyker upp i titelspåret så smälter jag bort litegrann. The queen of metal, Doro Pesch, förgyller också "Crushing Room" med sin närvaro.

20+ år in i karriären fortsätter ANGRA att utveckla och förfina sitt sound. Ett imponerande styrkeprov!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.