Annons

Lingua - Lingua (6)

TOOL, någon? Här har vi ytterligare ett sådant där "svårt" band. Djupsinnigt och mörkt, så pass är allt väl, och stundtals kommer det även in tongångar i tidstypisk domedagsmetal [Läs: DILLINGER ESCAPE PLAN m.fl]. Allt är välspelat och så, problemet ligger i att det enligt ovantecknad inte finns några refränger som sätter sig, vilket är mäkta viktigt om man vill komma någonstans. Bäst av de fyra spåren är helt klar "Aftermath" med sina bastanta attacker av aggression, där sången varvas med riktigt brötiga vrål. Ge mig mer av detta så har ni mig på er sida.

Men visst, LINGUA kanske är nöjda med att vara sig själva, och det är väl kanske det viktigaste av allt: Behålla sin stolthet och personlighet. Detta framkommer speciellt på bandets hemsida, där de lätt cyniskt påpekar att det inte är ett dugg intressant vilka de i bandet är, här är det musiken som räknas. De säger de rakt ut: "Gillar du inte oss så är det helt okej." Så bra då, då slipper jag skämmas. Ni i LINGUA är välkomna tillbaka hem till mig någon annan gång, och då förhoppningsvis med låtar som sätter sig, fast det är okej om de inte gör det. Näeh, jag blir banne mig inte klok på detta, det är inte dåligt som så, bara" svårt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.