Annons

Devils Whorehouse - Revelation Unorthodox

Hur meningsfullt är detta egentligen? DEVILS WHOREHOUSE, som består av MARDUK-duon B. War och Morgan Håkansson samt två okända spelemän, bildades som ett MISFITS/SAMHAIN-coverband men har med tiden utvecklats till att göra musik som "bara" är kraftigt inspirerad av idolen Glenn Danzig, något som musikanterna inte hymlar om. Det ska inte vara originellt, helt enkelt.

Som jag ser det kan man förhålla sig till "Revelation unorthodox" på två sätt.

Till att börja med kan du känna att du aldrig kan få för mycket lustmördande, varulvssex och nätter i sällskap med levande döda i ditt liv. I så fall utgör DEVILS WHOREHOUSE ett fullgott surrogat för den värld av blod, död och dunkel mystik som Danzig skapade med MISFITS och vidareutvecklade med SAMHAIN och DANZIG; sångaren ylar exakt som Evil Elvis, titlar som "Howling", "Bondage goddess" och "Blood nymphoman" är helt rätt i sammanhanget och kompet blandar "Mommy can I go out and kill"-pisk med lite tyngre sväng á la SAMHAIN/DANZIG.

Det enda som fattas för att DEVILS WHOREHOUSE ska vara ett universellt destillat av Danzigs 80-tal är b-skräckfilmsestetiken och den melodiösa snällpunken från MISFITS, men jag misstänker att dessa element utelämnats för att skapa ett enhetligare koncept och för att de, ärligt talat, känns lite cheesy idag.

En fundering bara: DEVILS WHOREHOUSE poängterar att musiken inte ska vara originell. Men " rytmsektionens black metalbakgrund skiner bitvis igenom och detta, i par med Danzig-sången, skapar ett sound som emellanåt nästan kan beskrivas som " flämt " eget. Är det ett medvetet val som skvallrar som att här faktiskt finns en möjlighet att DEVILS WHOREHOUSE en dag kommer att stå på helt egna ben " eller är det något som skett oavsiktligt och närmast är att betrakta som ett misstag, eftersom det trots allt gör musiken lite mindre själsbesläktad med originalet (men därmed inte nödvändigtvis sämre)? Jag hoppas på det förra.

Nåväl, det om detta. Kanske tycker du i stället att ovanstående diskussion var överflödig och att en pastisch alltid är en pastisch, oavsett hur snygg den är, och håller dig till originalet. Du vet själv var du står i frågan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.