Annons

Mama Kin - Rock N Roll (6)

Koskällepojkarna är tillbaka. Det här är min andra träff med Sleazegänget MAMA KIN.
Om den första var en blind date så kan man väl konstatera att denna gång har jag i alla fall en aning om vad som väntar när jag blir inbjuden till lyssning. Det som nu landat på mitt bord är en demo med tre låtar. Bandet består av Eddie Arena på trummor, Chris Action på gitarr och sång samt Rixie på bas. På hemsidan finns även en gitarrist vid namn Vinnie presenterad. Jag antar att han numera ingår i gruppen.

De tre låtarna; "Rock and Roll", "Stick it Out" och "Devil Dance" är ganska lika. Det är rak rock`n`roll med bra ös. Produktionen är möjligtvis lite bumlig, men okomplicerad och helt OK. Minns att jag inte var helt överförtjust i sången på förra demon, och med risk för att låta tjatig så känner jag att det är bandets akilleshäl även denna gång. Den är inte alls oäven och den passar till musiken, men känns ändå inte helt klockren. Emellanåt påminner den dock om Paul Stanley och det är lite kul, eftersom det uppenbarligen är en av Chris husgudar.

Jag har förstått att bandet giggar en hel del och jag tror fortfarande att de med fördel avnjutes bäst just live. Tror definitivt att deras partyrock lurar folk med några pilsner i sig att sjunga med, och även nyktra förresten.

Bandet är på väg att vinna en arbetsseger över mig och nästa gång kanske jag får recensera en fullängdare släppt på något etablerat bolag. De här låtarna är inspelade sommaren 2004 och enligt hemsidan finns det tydligen fler låtar inspelade 2005 så material till en fullängdare verkar onekligen finnas.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.