Annons

Cellout - Evilution (6)

CELLOUT från Stockholm känns efter första genomlyssningen ganska så ironiska med en klar självdistans. Efter ytterligare ett par lyssningar så förstår man att man hade fel för trots att CELLOUT använder sig av de flesta tricksen i amerikansk formgivning av radiorock så gör de emellanåt det riktigt bra.
Inledande "Dark Days Ahead" är ett exempel på detta vilket är ett spår som med sin tyngd växer sig starkare och starkare för varje lyssning.
Här liksom i det lugna spåret "Flooded" visar Percy Mejhagen upp en röst som en hel del av hans amerikanska kollegor önskar att de hade.
Versen är sövande men refrängen sitter som ett smäck och genomgående är det just refrängerna som CELLOUT hanterar bäst. En del av de är såpass starka så att de klarar att bära upp spåren till en godkänd nivå trots att verstempot känns ganska så ointressant och identitetslöst.
"Evilution" är på intet sätt dålig men inte heller något som kommer att revolutionera världen, åtminstone inte ännu på ett tag.
Kan CELLOUT dock ta vara på det som finns där bakom ytan så kan vi mycket väl få se dessa gossar krama om STAIND, SEVENDUST och CREED på framtida amerikanska penningstinna turnéer.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.