Annons

Introduktion

Då min tid allt som oftast är lite väl begränsad för att hinna med att skriva längre texter kände jag att det var dags att även jag slänger mig in i bloggträsket. På Metalcentral går väldigt mycket av min tid åt till att korrekturläsa och publicera texter, hålla kontakt med skivbolag och skribenter och att sprida ordet om Metalcentral. Lägg därtill att jag även driver en videobutik med långa öppettider, så förstår du säkert att jag väldigt ofta önskar att dygnet hade betydligt fler timmar än de ynka tjugofyra som erbjuds. Nåväl, hela poängen med grundandet av Metalcentral, våren 2002, var och är än idag att få så många som möjligt att upptäcka nya band, och att sprida ordet om musiken vi alla älskar. Att upptäcka ett för mig nytt band som verkligen har det där lilla extra i sin musik ger mig en euforisk känsla som är svår att beskriva i ord. Jag vill bara föra ordet vidare, dela med mig och få så många som möjligt att upptäcka. Musik är för mig en konst som väcker obeskrivbara känslor helt enkelt.

Grunden för mitt hårdrockslyssnande och framför allt för min passion till starka melodier och refränger lades 1986 när EUROPE släppte ”The Final Countdown” och BON JOVI släppte ”Slippery When Wet”. Favoritband genom åren har sedan varierat. METALLICAs äldre album, fram till och med ”Justice”-plattan är album som faller in under kategorin ”gamla favoritalbum genom åren”. HELLOWEENs ”Keeper”-plattor, samt STRATOVARIUS-albumen ”Episode”, ”Visions”, ”Destiny” och ”Infinite” likaså.
Idag heter några av favoritbanden HARDCORE SUPERSTAR, NOCTURNAL RITES, VOLBEAT, MANIMAL, IN FLAMES, EDGUY, IRON MAIDEN och TREAT. Genretillhörighet spelar väldigt liten roll. Jag vill ha starka melodier och känsla.

Det är därför ganska oundvikligt och självklart att den här bloggen kommer att innehålla en hel del tips på just ”melodisk metal”, hårdrock med starka melodier, band som för mig har det där lilla extra i sin musik. I övrigt blir det säkerligen lite synpunkter på musik i allmänt. Lite gnäll emellanåt. Allt är nämligen inte enbart positivt, ens när det gäller musik. Jag hoppas hur som helst att du ska kunna hitta något, åtminstone hyfsat intressant i denna blogg. Givetvis vore det även extra kul med lite kommentarer och synpunkter.

/Johan Engström - Redaktör och Grundare, Metalcentral.net

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.