Annons

Mikrade intervjurester: Kirk Windstein (Crowbar)

Intervjuade CROWBARs sångare/gitarrist/doomskägg Kirk Windstein dagen innan nyårsafton för artikel i Close-Up #128. En vänligare och mer ödmjuk gentleman får man leta efter, så det blev ett samtal om att göra saker med hjärtat och inte ta något för givet.

Och så förstås några ord om bandets nionde album "Sever The Wicked Hand" som släpps den 8 februari (och kommer förpackat i ett märkligt fantasy/metalcorekonvolut). Ett av de bästa spåren - klassisk Windstein-svärta i ångvältstempo - heter "Let Me Mourn" och spisas här.

Något som inte kommer att hamna i den färdiga artikeln är några ord om kompisen Phil Anselmos kommande soloalbum, så dem portionerar jag ut här:

- Det låter annorlunda. Mer metal än något han gjort sedan Pantera. Men jag har inte hört någon sång. Mer än så kan jag inte säga. Jag vill inte öppna maskburken. Det låter coolt som fan. Musiken är killer. Han är old school och en äkta jävla sångare.

Nej, det där blev man ju inte mycket klokare av. Men nog blir man väldigt, väldigt nyfiken?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.