Annons

Skriet från Underjorden: Polanski

POLANSKI är ett alternativt rock/grunge-band som bildades år 2011 i Helsingfors, Finland. Det räcker att lyssna på dem i blott ett par sekunder innan man lyckas klura ut var merparten av deras musikaliska inspirationer kommer ifrån. Det osar nämligen ALICE IN CHAINS så det står härliga till, med samma skitiga grunge-sound med melankolisk sång a la Layne Staley.

Men trots att de låter mycket likt dessa grunge-kungar är det något i deras sound som får mig att haja till, och inte bara avfärda dem som en ren AIC-kopia. De inkorporerar nämligen även något progressivt i deras sound, vilket fräschar upp.

Det är alltså inget man förväntar sig från våra grannar i öst, som i hårdrockssammanhang oftast istället förknippas med melodisk death metal via band som CHILDREN OF BODOM och INSOMNIUM mm.

Sedan starten har POLANSKI släppt två studioalbum, "Between This and Hate" (2014) och senaste given "Mosquito" (2019).

Bandet är just nu igång med att spela in en tredje fullängdare.

POLANSKI är:

Anttoni Pikkarainen - Sång & Gitarr
Kalle Loimula - Gitarr
Miika Kyyrö - Bas
Tyko Haapala - Trummor

Nedan kan du ta del av musikvideorna till singlarna "Buried" och "What If", där den förstnämnda är tagen från debuten och den andra är från senaste albumet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.