Annons

I-landsproblem...

Jag håller för närvarande på med min tredje platta med projektet Mountain of Power. Det hela startade med att skivbolaget Grooveyard Records, som sålde vår platta "Heavy Machinery" med Locomotive Breath i USA, ville att jag skulle göra en coverplatta med 70-talshårdrock. Jag är inte så förtjust i coverplattor, men sade att om jag får köra låtar jag själv har vuxit upp med och kan relatera till, samt udda låtar/band, som ingen eller få tidigare har tolkat, så kör vi. Så blev det. Jag har tidigare gjort covers på band som Stray Dog, Neon Rose, Ozz, Wireless, Moxy, Goddo, Point Blank etc. 

Till saken hör att jag själv sjunger inte bättre än en ostämd mistlur och spelar trummor som en lam femåring. Dessutom är det kul att ha lite gästande gitarrister som kan sätta en annan touch på solopartierna, vilket jag gärna delar med mig av. Så, jag har haft den stora glädjen att ha med gäster som Ty Tabor, Paul Shortino, John Norum, Rusty Burns (Point Blank), Dan Swanö, Anders Johansson, Christian Liljegren etc etc. Naturligtvis kommer inte gästerna hem till mig och lirar in (det finns ingen ekonomi i musik, och i synnerhet inte om man gör en coverplatta), utan de gör det i sina respektive studios och skickar mig filer.

Det är oerhört spännande när det dimper ner en fil från en sångare eller musiker och man lägger in det i propjektet för att höra vad de har gjort. Jag blir nästan alltid smått lycklig och positivt överraskad. I något udda fall har det varit bristfälligt gällande inspelningsljud eller kvalité, men de tillfällena har varit väldigt få. En sak som däremot kan ge mig gråa hår är följande:

Jag kontaktar en musiker eller sångare, frågar om de kan tänka sig gästa på min låt. Skickar låten och får ett positivt svar. Jag berättar när plattan skall släppas och när jag måste börja mixa. Allt grönt! Tre månader till godo. Men... sedan går tiden. Deadline börjar närma sig. Jag skickar en vänlig reminder och får svaret att - "Det har varit lite svårt att hinna med, men jag fixar det i nästa vecka". Ytterligare tre veckor går och veckan efter måste vi påbörja mix. Jag skickar ännu en vänlig påminnelse och berättar om mitt dilemma. Då kommer bomben - "Hemskt ledsen, men jag hinner tyvärr inte". Där står jag alltså en vecka innan mix och saknar sångare till tre låtar och gästgitarrister till två låtar. Ok, solon fixar jag själv, men inte sång. 

Som tur är finns det personer som ställer upp i vått och torrt och som jag vet levererar, och det snabbt, varje gång jag ber om det. Det är dock tur att jag bestämde mig för att raka huvudet för några år sedan annars hade alla de gråa håren varit högst synliga idag.

Men, det ska dock sägas att flera av gästerna har levererat både snabbt och över förväntan. Mountain of Power Vol III känns redan som en vinnare i min bok. Jag är supernöjd med det som har kommit in och om allt går som det ska kommer det in lite mer trevliga saker under nästa vecka.

Jag håller i alla fall tummarna... STENHÅRT!

P.S. På nya plattan tolkar jag följande låtar och band:

"It's A Jungle Out There/Power" - Diamon REO
"Under The Shadow (Working Man/What You're Doing/Soliloquy/YYZ)" - Rush
"All The Way" - Mother's Finest
"Hey Serena/Wheel Of Fortune Spinning" - Walter Rossi/Charlee
"Give It Everything You Got/Kryptonite" - Neil Merryweather
"Silver Dollar" - April Wine
"Cynthia Fever/Juke It" - Boomerang
"She Flew Freely/If Only We Had Tried" - The Hunt
"Raging River Of Fear (Can't Feel Nothing/Frozen Over)" - Captain Beyond
"Be My Lover/Little Texas Shaker" - Triumph
"Badside" - Cain
"Death Of Mother Nature Suite/Child Of Innocence (Carry On Wayward Son/Relentless/Down The Road)" - Kansas

...återkommer med gästerna så snart jag har fått alla bidragen. 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.